Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Nou pas per fer realitat la nova comissaria de la Policia Local d’Olesa de Montserrat12/3/2018

L’Ajuntament d’Olesa ha aprovat inicialment el projecte d’obres i l’estudi de seguretat i salut de la nova comissaria, amb un pressupost d’execució total de prop de 950.000 euros, que dona llum verd també a la licitació de l’obra.El regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera, calcula que, si no hi ha cap entrebanc, un cop s’adjudiqui l’obra els treballs de construcció podrien arrencar cap a mesos de juny o juliol, i estarien enllestits a mitjans del 2019, ja que es tracta d’una obra amb un termini d’execució de pràcticament un any.

 

La futura comissaria de la Policia Local d’Olesa s’ubicarà en un terreny municipal del carrer d’Amadeu Paltor, al barri dels Closos i al davant de la Llar d'Infants Taitom. Una part del cost del projecte, 300.000 euros, seran finançats per la Diputació de Barcelona. Amb les noves instal·lacions, se solucionaran els problemes d'espai que té el cos policial local i les deficiències que presenta l’actual edifici. Així ho ha destacat el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera.

 

La intenció de l’Equip de Govern és que, un cop s’hagi enllestit el trasllat de la Policia Local, es pugui enderrocar l’actual edifici que acull les dependències policials i de Protecció Civil. Restarà pendent, per tant, de decidir quins seran els usos que pugui tenir aquest gran espai municipal que quedarà lliure en ple centre d’Olesa.

 

La comissaria es traslladarà a un espai on el cos no perd centralitat i guanya velocitat de resposta davant qualsevol emergència. Per aquesta raó, el regidor Miquel Riera considera que es tracta d’un espai molt adient per a la comissaria, ja que, a més, la proximitat amb la via del tren no fa l’espai adequat per a usos més residencials.

 

El projecte contempla un edifici d’uns 600 metres quadrats, que comptarà amb àrea d’atenció al públic, oficina de denúncies, sala d’espera i oficina polivalent; una àrea d’accés restringit, amb diferents despatxos; una àrea privada amb els vestidors, sala de reunions, menjador i zona d’armers, i finalment una àrea de detenció i custòdia. També tindrà un ampli espai d’aparcament exterior i, si és possible, àrea de serveis externs com ara l’ADF i Protecció Civil, tot i que aquesta darrera part encara no està definida.

 

El regidor d’Obres i Edificació ha destacat que fa més de dos anys que es treballa en aquest projecte, ja que, abans de redactar-lo, es va fer un programa funcional per definir les necessitats de la comissaria. Ara que s’ha aprovat el projecte i arrenca la fase de licitació, l’Ajuntament d’Olesa espera que en un termini d’uns tres mesos ja estigui adjudicat a una constructora. 

 

Un cop estiguin adjudicades les obres, el regidor espera que els treballs puguin arrencar cap al juny-juliol, amb vistes que la construcció estigui enllestida a mitjans del 2019. Posteriorment també caldrà fer el trasllat i començar a treballar en la fase d’enderroc de l’actual edifici de la Policia Local.

 

El projecte executiu per a la construcció de la nova comissaria de Policia Local es pot consultar al Tauler d’anuncis del web municipal.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017