Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa commemora el Dia Internacional de les Dones8/3/2018

Al llarg de tot el matí, s’ha pintat un mural reivindicatiu al Parc Municipal, just al costat del CAP, on també s’ha fet lectura, a càrrec de diverses dones membres d’entitats locals, del manifest reivindicatiu.Desenes de persones s’han afegit avui a Olesa a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Al llarg de tot el matí, s’ha pintat un mural reivindicatiu al Parc Municipal, just al costat del CAP, on també s’ha fet lectura, a càrrec de diverses dones membres d’entitats locals, del manifest impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, un manifest que sobretot reclama la igualtat real entre homes i dones. Aquest dia Internacional de les Dones ha tingut un especial to reivindicatiu amb la vaga feminista convocada des de diferents sectors i sindicats, en alguns casos parcial, en d’altres general, i que també s’ha convocat a 177 països del món. El Dia Internacional de la Dona d’aquest any, per tant, és una mobilització global sense precedents en protesta per la bretxa salarial, la violència masclista o l’assetjament sexual.

 

A Catalunya, hi ha decretats serveis mínims en sectors sensibles com l'educació, la sanitat o els transports públics. A l’Ajuntament d’Olesa, desenes de treballadors i treballadores s’han concentrat davant l’Ajuntament a dos quarts de 12 coincidint amb l’inici de la vaga parcial de dues hores convocada per CCOO i UGT. Precisament, arran la convocatòria de vaga, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olesa oferirà serveis mínims de les 16 a les 18 hores. L’únic tràmit que s’hi podrà fer és el del registre de documents. A partir de les 18 hores l’atenció serà l’habitual.

 

L’Ajuntament d’Olesa, des de la Regidoria d’Igualtat, havia concentrat les activitats al matí per facilitar l’assistència, aquesta tarda, a la gran manifestació convocada a Barcelona. La Regidora d’Igualtat, Montserrat Vergara, ha destacat que malauradament, des de l’àmbit local encara “hi ha molt a fer per treballar per l’equitat de gènere”.

 

Al llarg de tot el matí, els artistes Anna Agudo i Adrià Canet, els Doble A, han estat pintant un mural al costat del CAP. El mural està protagonitzat per quatre rostres de dona sota un fons violeta, amb el lema “Totes dones treballadores”. A les 12, s’ha fet la lectura d’un manifest reivindicatiu just al costat del, a càrrec de diferents dones d’entitats locals. Podeu llegir el manifest al document adjunt.

 

Les activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones continuaran el divendres, 9 de març, amb un taller infantil adreçat a nens i nenes a partir dels 6 anys i que començarà a les 6 de la tarda a la Biblioteca Santa Oliva. Porta el títol “Vull ser com...” i servirà per ajudar a trencar estereotips.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017