Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Xerrada informativa sobre el procés de preinscripció de P3 per al curs 2018-201913/2/2018

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha organitzat una xerrada informativa sobre el procés de preinscripció a P3 aquest dijous 15 de febrer a les 11.00h i a les 18.00h a l’Auditori de la Casa de Cultura. A més d'explicar el procés de preinscripció, la xerrada servirà per posar en valor l’elecció del centre escolar i l’inici de l’etapa d’escolarització obligatòria.La tècnica d’Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Anna Font, ha explicat que la xerrada s’adreça a les famílies amb infants nascuts el 2015 i que el setembre de 2018 començaran P3. La xerrada informativa es farà a la Casa de Cultura a les 11 del matí i a les 6 de la tarda i a més d’explicar el procés de preinscripció, també comptarà amb una introducció de Montserrat Soberbio, directora de l’escola Mare de Déu de Montserrat, i Dolors Vilardell, directora de les Escolàpies, que posaran en valor l'inici de l'etapa d'escolarització obligatòria i que s'ha acordat amb tots els centres educatius del municipi.  

 

 

Per tal que puguin acudir a la xerrada informativa totes les famílies interessades, el departament d’Ensenyament ha enviat una carta amb la convocatòria a totes les famílies empadronades a Olesa de Montserrat amb infants nascuts el 2015. La tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament, Anna Font, ha avançat que el més habitual és que acudeixin famílies que no han passat fins ara per cap procés de preinscripció i volen conèixer tots els detalls.

 

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya encara no ha publicat la resolució amb el calendari del procés d’inscripció ni els criteris que es tindran en compte per fer la baremació. Malgrat tot, Anna Font ha explicat que habitualment les preinscripcions es fan al març i, per tant, cal fer les jornades de portes obertes abans per tal que les famílies tinguin tota la informació.  Les jornades de portes obertes dels centres de primària d’Olesa començaran el diumenge 25 de febrer amb el Daina Isard d’11 a 2 del matí. El dissabte 3 de març celebrarà les portes obertes l’escola povill d’11 a quarts de dues i el diumenge, 4 de març, les Escolàpies d’Olesa a partir de les 11. El dilluns 5 serà el torn de l’escola Sant Bernat, el 6 del Josep Ferrà Esteva, el 7 el Puigventós i el 8 del Mare de Déu de Montserrat. En el cas de les escoles públiques, les portes obertes es faran a la tarda, d’un quart de sis a dos quarts de vuit.

 

 

La visita a les escoles per conèixer el projecte educatiu és una de les parts essencials a l’hora de triar centre. Ara bé, per poder triar escola, és important lliurar la sol·licitud de preinscripció dins del termini establert i fer-ho al centre educatiu que s’ha triat com a primera opció. També cal tenir en compte que cal lliurar tota la documentació que es demana per acreditar els punts que s’atorguen a cada situació. De forma general, es donen punts a les persones empadronades a Olesa de Montserrat, si es tenen germans o germanes al centre, si s’és família nombrosa o monoparental o si hi ha alguna discapacitat de l’alumne o del nucli familiar. De seguida que es tingui la informació sobre les dates i la documentació que cal presentar per fer la inscripció, el departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ho publicitarà als mitjans de comunicació municipals.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017