Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Jornada sobre finançament alternatiu d'empreses, aquest dijous a Cal Rapissa12/2/2018

Sota el títol “Showroom Financer: finançaments alternatius”, la jornada s’emmarca dins el projecte “Fem Xarxa, Fem Empresa” que impulsen els diferents serveis de Promoció Econòmica del Baix Llobregat Nord, i s’ha organitzat a través de PIMEC.L’edifici de Cal Rapissa acull aquest dijous, 15 de febrer, una jornada sobre finançament alternatiu adreçat a petites i mitjanes empreses i nous emprenedors. Tenint en compte que el finançament és un punt clau en el desenvolupament de les empreses, els objectius principals de la sessió són donar a conèixer altres formes de finançament no bancàries. Aquesta jornada, sota el títol “Showroom Financer: finançaments alternatius”, s’emmarca dins el projecte “Fem Xarxa, Fem Empresa” que impulsen els diferents serveis de Promoció Econòmica del Baix Llobregat Nord, i s’ha organitzat a través de PIMEC. Tindrà lloc aquest dijous, 15 de febrer, de 9.30 h a 12.00 h  a Cal Rapissa (c/Ample, 25).

 

Després  del greu tancament bancari sofert al país i al seu sistema financer, tot i que  sembla que està millorant la situació, actualment trobar el mix òptim de finançament per a les empreses s’ha convertit en tot un repte i aconseguir-lo a través dels canals habituals resulta complicat. No obstant, hi ha altres formes de finançament que cal conèixer i considerar per tal d’obtenir liquiditat. I precisament la jornada d’aquest dijous buscar donar a conèixer aquests sistemes de finançament alternatius, segons ha destacat el coordinador de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, Vicenç Tur.

 

Aquestes noves modalitats de finançament alternatiu al bancari suposen un aire fresc, i també noves oportunitats de finançament per al desenvolupament de les PIMES. És en aquest marc que s’ha organitzat el Showroom, en format participatiu. Els ponents explicaran algunes de les opcions de finançament, i atendran al final de la jornada  a les empreses si aquestes ho sol·liciten.

 

La jornada arrencarà a dos quarts de 10 del matí amb la recepció a les empreses i persones emprenedores assistents i la benvinguda a càrrec del Regidor de Promoció Econòmica d’Olesa, Dídac Solà. A les 10 del matí arrencaran les ponències, al voltant de tres alternatives de finançament. A la primera de les ponències, a càrrec de David Rodríguez, s’explicarà l’opció de finançament que representa Arborius, que concedeix préstecs de fins a 500.000 euros fora del CIRBE (Central de Información de Riesgos del Banco de España), a preus competitius i sense notari. A dos quarts d’11 del matí serà el torn de Novicap, una plataforma que anticipa factures, i a càrrec de Joan Rovira. Finalment a les 11 del matí s’explicarà la situació actual del finançament bancari, a càrrec de Miquel Morató, consultor de la xarxa de consultors Pimec. Després es farà l’atenció personalitzada a empreses.

 

El coordinador de Promoció Econòmica d’Olesa, Vicenç Tur, ha destacat que cada vegada més les empreses opten pel finançament alternatiu i fins i tot per crear altres models d’empresa, com ara les cooperatives. Això possibilitat, creu Tur, que les empreses tinguin unes condicions òptimes per créixer.

 

Les places per assistir al Showroom de dijous són limitades. Per a més informació podeu escriure a promocio@olesademontserrat.cat  o bé trucar al telèfon 937780050 (Ext. 3622).


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017