Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

5a edició del Taller de restauració de mobles de patrimoni local5/12/2017

El curs s'impartirà a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis i començarà l’11 de gener. Les inscripcions al curs gratuït es poden fer a la Casa de Cultura fins el 22 de desembre.La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat organitza la 5a edició del taller de restauració de mobiliari de patrimoni local que començarà l’11 de gener i es durà a terme fins el desembre de 2018 i es farà els dijous de 15.45 h a 17.45 h a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. S’adreça a persones empadronades a Olesa i que tinguin més de 16 anys. Les persones s gratuït. interessades es poden inscriure a la Casa de Cultura del 4 al 22 de desembre. El curs és gratuït. 

 

El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha explicat que el taller respon a l’objectiu de recuperar patrimoni, en aquest cas moble. Per tant, les persones inscrites al taller aprendran tècniques de conservació i restauració i faran servir mobiliari municipal que està catalogat com a patrimoni local. Rota ha explicat que hi ha moltes peces de diferent procedència: des de l’antic Hotel Gori i també l’antic Ajuntament, Cal Puigjaner així com maquinària tèxtil que ha arribat a l’Ajuntament a través de donacions. L’encarregada d’impartir el taller de restauració del mobiliari de patrimoni serà l’Elfi Bartès que ha destacat que el primer que es fa al començar el curs és fer una primera valoració de les peces que es restauraran i es crea una fitxa on s’especifica l’estat del moble i els treballs que caldrà fer. Bartès ha explicat que hi ha peces que han estat emmagatzemades durant molts anys i es troben en molt mal estat.

 

Per fer el taller de restauració de mobiliari de patrimoni no cal tenir cap coneixement previ. A més, en aquest cas, tampoc cal aportar ni material ni la peça a restaurar ja que les proporcionarà el mateix Ajuntament.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017