Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa obre nova licitació per cobrir les 14 parades vacants del mercat municipal



9/11/2017

L’Ajuntament d’Olesa convoca una nova licitació per l’atorgament de les cessions administratives de les 14 parades vacants que hi ha al Mercat Municipal per als sectors de peix i congelat, carn, i fruita i verdura i productes diversos.



L'Ajuntament d’Olesa obrirà en breu el període per presentar sol·licituds i projectes per a ocupar les catorze parades que resten buides al mercat municipal de les 49 que té en els diferents sectors d’activitat de peix i congelat, carn i embotits, fruita i verdura i sector divers com fruits secs, degustació i productes gourmet.

El coordinador del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, Vicenç Tur, explica que pot concórrer tothom qui tingui un projecte econòmic validat pel departament “l’important és tenir el major nombre de parades obertes perquè també repercutirà en el bon funcionament de tot el mercat, per tant, ajudarem a tothom qui tingui una idea de negoci viable”.

Per facilitar els tràmits, l'Ajuntament ha posat a disposició dels interessats el servei de Promoció Econòmica  per ajudar a confeccionar el pla d'empresa ”pensem en un perfil emprenedor d’una persona que s’hagi quedat a l’atur i ho vulgui capitalitzar amb aquesta activitat. Tothom qui estigui interessat que vingui a Promoció Econòmica i l’ajudarem a fer el projecte de negoci amb uns costos d’implantació molt més baixos que a qualsevol altre local de venda o lloguer del municipi” explica Tur.

El cost és de 14,78 euros el metre quadrat de parada i depèn de la superfície que tingui. Hi ha des de les més petites de 5 metres quadrats, a les més grans, de 25 metres quadrats, tot i que la mida més habitual de parada és de 10 metres quadrats. El preu mig per aquesta mida seria de 1.773 euros a l’any, 150 euros al mes. Les concessions són inicialment per a 20 anys i la llei permet fer pròrrogues successives fins el 60 anys.

La setmana passada es van aprovar les bases del concurs d’adjudicació i al llarg d’aquesta setmana es farà la seva publicació oficial al Butlletí Oficial de la Província. Posteriorment hi haurà 15 dies hàbils per poder presentar el projecte de negoci i les ofertes que desprès es valoraran. La previsió és que les noves parades puguin començar a funcionar a principis de 2018.

Un mercat arrelat al municipi

Els olesans i olesanes tenen una forta vinculació històrica amb el mercat municipal que data dels anys 30, però tot i això, als darrers anys, el mercat d’Olesa no ha quedat fora de les sinèrgies comercials que han afectat a la resta de mercats amb la crisi econòmica, la competència de les grans superfícies comercials i tancaments per jubilacions.

Per això des del departament de Promoció Econòmica fa temps que es treballa per tornar a enfortir aquest equipament comercial amb accions que potencien la seva activitat econòmica creant una cohesió de grup entre els propis paradistes, fent d’aquest espai un punt de trobada, d’esbarjo i d’oci per a la ciutadania i també aprofitant noves tendències de consum que aposta pel valor afegit dels productes de quilòmetre cero i de la qualitat que dóna el servei de proximitat i personalitzat, com explica el coordinador de Promoció Econòmica.

Els interessats podran consultar amb detall les bases d’adjudicació al Plec de Clàusules que es penjarà al Perfil del Contractant de la pàgina web de l’Ajuntament www.olesademontserrat.cat

.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016