Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa tanca amb èxit una nova edició del Projecte Teu amb la participació de 16 alumnes15/6/2017

És un programa educatiu en el qual alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupen algunes hores lectives fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius o a empreses privades.Descobrir la realitat del mercat laboral i tenir una porta oberta tant a l’èxit escolar com laboral. Aquestes han estat algunes de les fites que han aconseguit els 16 alumnes que aquest curs han participat en el projecte Teu que desenvolupa, des de fa anys, l’Ajuntament d’Olesa conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat i tots els centres de secundària del municipi. És un programa educatiu que possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i fins i tot a empreses privades. Aquest dijous al matí s’ha fet la cloenda del curs 2016-2017.

 

A la cloenda de l'edició d’enguany del Projecte Teu s'ha tornat a remarcar que és una experiència educativa d’èxit, una experiència educativa de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olesa i diferents instituts locals que permet desenvolupar una diversificació curricular amb alguns alumnes que formen part de les aules obertes dels centres. L'objectiu és donar resposta a la diversitat de l'alumnat permetent que alguns d'ells realitzin activitats externes al centre durant una petita part del seu horari escolar. El projecte és avalat pel departament d'Educació de la Generalitat.

 

Aquest curs han finalitzat el projecte Teu 16 d’alumnes de 3er i 4t d'ESO dels instituts Daniel Blanxart, Creu de Saba, l'escola Daina Isard i l’escola Povill, i gràcies al Projecte Teu, han combinat les seves classes amb activitats a diferents serveis municipals com Esports o Participació Ciutadana, així com a les llars d’infants municipals Taitom i La Baldufa i també la Roda-Roda; les escoles de primària Josep Ferrà i Esteva, Montserrat i Puigventós; i a diferents empreses del municipi (les perruqueries Lali, Marta Tíller i Àfrica Oliveras, la clínica veterinària Parc d'Olesa i el taller mecànic Shemar).

 

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament del projecte, tot destacant que “no tots som iguals” i que hi ha nois i noies que “necessiten una mica menys d’aula i més activitat i uns estímuls”. I gràcies al projecte Teu, segons Puimedon, hi ha més d’un centenar de nois i noies que “han pogut seguir una trajectòria acadèmica molt profitosa”.

 

Xavier Favà, director de l’escola Povill, com a representant dels directors dels centres educatius, ha destacat que els i les participants del projecte Teu “d’alguna manera sortiu de l’escola per anar a treballar” i per tant, han pogut aprendre com funciona el món laboral i obrir-se una nova perspectiva. Precisament, aquest obrir portes i ensenyar el món laboral és, per Favà, un dels objectius del projecte Teu, que creu també ha permet descobrir a alguns nois i nois “que els agrada més treballar que estudiar”, fet en cap cas negatiu, ha dit, ja que “també es necessiten professionals en molts àmbits i sectors”.

 

Marta Tíller, responsable d’una de les perruqueries participants al projecte Teu, i en representació dels centres col·laboradors, també ha destacat aquest dijous la gran oportunitat que suposa per a l’alumnat participar al projecte Teu.

 

Moltes famílies han acompanyat els seus fills i filles aquest dijous al matí en l’acte de cloenda del Projecte Teu. En representació d’aquests pares i mares ha parlat Salvador Terual, que ha destacat com ha estat de profitosa aquesta experiència per a la seva filla. També han fet la seva valoració, com és habitual, els i les alumnes, a través d’un vídeo que han pogut veure els assistents a l’acte, i en el qual han donat les gràcies als tutors.

 

Com és habitual, durant l'acte de cloenda els alumnes han rebut un diploma que acreditarà la seva participació en el Projecte Teu, que va néixer el curs 2008-2009 i és possible gràcies a un conveni de col·laboració que l’Ajuntament d’Olesa va signar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016